Jonathan Pollard eliberat dupa 30 de ani

3d60654125ed412ba07d63e027d4ce1d_18

Omul este un fel de legenda a spionajului israelian si nu numai. I-am intalnit numele in Spioni impotriva Armaghedonului si eram convins ca tipul asta nu va muri la inchisoare. In opinia mea, Mosadul ramane cel ai bun serviciu de spionaj din lume.

Jonathan Pollard, un tanar ofiter de informatii din cadrul Marinei Militare Americane, ofera in anii 80 un numar considerabil de dosare clasificate Israelului, despre capacitatile militare ale SUA si informatii pe care SUA le detinea despre tari considerate de Israel, inamice. Paguba creata Statelor Unite a fost inestimabila. In 86, Pollard este condamnat pe viata, cu posibilitatea de eliberare dupa 30 de ani. In 1990 Israelul recunoaste public ca Pollard era spionul sau si ii ofera cetatenia. De atunci, au inceput si negocierile pentru eliberarea sa si fiecare Prim-Ministru israelian a avut asta inagenda. Nu ma mir ca Netanyahu a reusit. Ce spuneam de relatiile lui ?

Cand aud ca <<SUA intercepta telefoanele Angelei Merkel>>…zambesc. Pt ca Israelul isi spiona aliatii, cei mai apropiati aliati si fura tenologie si informatii…de cand CAI-ul se incalta cu sosetute. Din punctual asta de vedere ii admir, cum stiu sa lupte pentru CE CRED ca e al lor si cum stiu sa-si atinga scopul. Iar cazul Jonathan Pollard e un alt exemplu ca Israelul poate, indifferent de la cine cere. Pot doar sa ma intreb CE A CERUT Obama in schimb, Poate o informatie, poate un om sau POATE o promisiune din partea Israelului ca nu va face <<scapate in presa>> cine stie ce informatii daunatoare pt administratia SUA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.