Se indreapta Israelul spre un regim apartheid ?

killedbyyear-lg

Foarte rar vezi materiale publicate (de catre agentiile de stiri cunoscute- CNN, BBC,FoxNews etc) care sa critice in vre-un fel politica dusa de conducerea de la Tel Aviv. Si totusi, vorbim de acelasi stat care e cel mai sanctionat in cadrul ONU pentru violara drepturilor omului si pentru tratamentul aplicat populatiei palestiniene din Fasia Gaza si teritoriile ocupate. Vorbim de acelasi Israel, care in anul 2015, e singurul stat din lume care ingradeste alta populatie cu un zid.

israel-wall4

De ce nu vrea Israelul sa acorde drept de vot populatiei palestiniene? Pentru ca natalitatea palestiniana o depaseste pe cea israeliana si astfel conducerea ar fi usor de inlocuit, intr-un teritoriu care oricum, s-a numit MEREU Palestina, nu Israel. De ce stagneaza procesul de pace si de ce Autoritatea Palestniana nu mai vine la masa negocierilor ? Pentru ca Israelul continua sa construiasca nebuneste locuinte evreiesti in teritoriile ocupate, limitand astfel si mai mult spatiul ramas palestinienilor si incaland astfel tratatul de baza de la Oslo.

Vorbim de acelasi Israel care tinteste in mod sistematic tineretul Palestinian, si stiu ei de ce. E ca un tipar si nu cred ca e o coincidenta ca de-a lungul timpului, 80% dintre mortii din tabara palestiniana, au sub 25 de ani. Israelul nu numai ca risca dar a si devenit un “stat” minoritar care conduce cu mana de fier o majoritate de care asa zisa opinie international uita, sau se face ca nu exista.

2 thoughts on “Se indreapta Israelul spre un regim apartheid ?

    1. “nu cred intr-un Dzeu al florei si faunei care da unui popor tufisuri arzade in mijllocul desertului si licenta de a ucide. Pe ucigasii de copii ii numim ucigasi de copii, indifferent ca se numesc Fatah, Hamas, sau Armata Israeliana”. Ai multe de invatat despre religie si istorie.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.