De ce as cumpara un Samsung S10?

S10vsNote8

Am fost curios si am vrut sa stiu de ce as face un ”upgrade” la S10 de la Note 9. Dupa ce am pus cele doua telefoane in arena, m-am convins de ce banuiam deja. Nu exista nici un motiv real sa faci un upgrade, in afara de acel ”the wright to brag about it”.

Am observat la Samsung si nu numai, o situatie care a existat pana de curand si in cazul producatorilor de placi grafice. Ajungi la un nivel la care te impotmolesti pt ca nu mai ai idei adevarate. Asa ca maresti ecranul, il latesti, in ondulezi, scoti ceva ”custom paint”, ii mai pui o camera, muti aceiasi camera de colo colo, mai dai ceva spatiu de stocare (mare pas tehnologic in fata). Avansul tehnologic sau al utilitatii fata de versiunile precedente, e undeva aproape de 0.

Am prmis ca urmatorul upgrade de telefon il voi face atunci cand vom manipula meniul cu retina sau vom avea un display holografic, sau ambele in acelasi telefon. ALA va rupe gura targului. Pana atunci, cred ca am atins maximul in acest format. Mai butin in domeniul bateriilor. App, S10 vine cu o baterie de 3300 mAh, pe cand Note 9 are una de 4000. Avand in vedere ca S10 foloseste un procesor pe 7mm fata de cel de 10mm, primul poate fi mai rapid, chiar si cu doar 40Mhz mai mult ca si viteza per clock fata Note8. Insa cine dracu joaca…Metro Exodus pe telefon ? DEJA avem telefoane cu procesoare mai puternice decat desktop’urile folosite de administratiile locale din tara (si nu numai).

Povestea cu camerele foto. Cand deja detii un telefon care are o camera sau doua, ce sare de 10 MB, poati spune ca ai un aparat semi-profesional si e mai mult decat suficient pentru nevoile oricarui om normal. Poate pitipoancele care’si fac poze prin WC’uri, au nevoie de inca o camera de 12 MB, sa se vada si cacatul de pe marginea WC’ului. Mai are rost sa vorbim de pretul unui S10+ ? Undeva la 1500 de euro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.