Ce datoreaza Bianca Andreescu Romaniei ?

biancaA

In online, am avut cateva contre cu persoane care o acuzau pe Bianca Andreescu ca nu vorbeste corect romaneste. Dar ce a facut statul roman sa o faca macar cunoscuta, pana EA nu a ajuns deja cunoscuta, jucand finala US OPEN (si castigand) in fata unei LEGENDE a tenisului feminin ?

Si sa ne intelegem de la inceput : nu fac parte din cei care URASC Romania. Trebuie sa fii incult, ignorant si imbecil, sa nu’ti cunosti istoria, ca sa spui ca urasti Romania. Tara aia a contribuit semnificativ la evolutia acestei omeniri, fie ca te referi la Traian Vuia, la inventatorul penicilinei sau la diverse personalitati intelectuale cunoscute la nivel mondial ( Mircea Eliade, Enescu, Brancusi, Emil Cioran samd.. ). Cred ca Romania ar fi putut fi o ELVETIE a Europei de Est si poate ca nu e timpul pierdut, in al 13’lea ceas. Nu tara aia ca si teritoriu, ca si istorie, e de vina pentru ce au facut niste imbecili timp de… peste 75 de ani. Includ aici perioada ceausista si cea de ”preudo-democratie”.

Dar de ce ar trebui sa cunoasca Bianca limba romana ? Ar trebui sa spunem merci ca inca mai aminteste de tara respectiva. CANADA i’a pus la dispozitie TOATA inrastructura si conditiile de a ajunge acolo unde este azi. Nu Romania. Nu datoreaza nimic Romaniei, nici macar sa mai cunoasca limba. Si totusi, pentru ca are un caracter extraordinar, a amintit de radacinile ei. S’au gasit destui imbecili sa o critice… Mi’e scarba…

Tare as vrea sa nu mai confundam simpla nationalitate cu patriotismul si cu ”datoria” fata de tara in care te’ai nascut. Da, M’am nascut in Romania, e lafel de RANDOM cu a ma naste in … Zimbabwe si am plecat cand nici nu stiam sa merg. Ma face asta ROMAN ? Ma face sa simt ROMANESTE ? Sunt dator statului respectiv cu ceva ? Si familia in care te nasti…te defineste ca ORIGINE si SPIRIT ? Categoric NU. Asa cum NU te defineste ca individ. Poti sa ai niste imbecili de parinti romani si sa fii un geniu care descopera warp speed, NU porti cu tine nici stigmatul familiei nici al tarii.

Caracterul se formeaza in timp si din experiente personale, din mediul in care traiesti si influentat de oamenii de care esti inconjurat. Bianca a fost inconjurata de oameni care AU ALES SA PLECE din cauza mizeriei care exista in Romania (si exista ….”culmea”). Datoreaza ceva ”tarii de origine” ? Absolut nimic ! Romania sa spuna merci ca BIANCA ANDREESCU, castigatoare a US OPEN la 19 ani, i’a rostit numele !

2 thoughts on “Ce datoreaza Bianca Andreescu Romaniei ?

  1. Eu ma bucur ca aceasta fata a ajuns la o asemenea performanta și ma simt mandra ca are origini romane.Iar faptul ca nu vorbește bine limba romana nu ma deranjează mai ales ca ea a fost născută în Canada și nu a făcut scoală în Romania.Va doresc o seara liniștită!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.