Nostalgii : Vice City & San Andreas

Pasiune pentru GTA a inceput de pe vremea cand chiuleam de la ore si ne duceam in internet cafe-uri si faceam longuri. Nu cred ca o sa uit de Spider si Thunder din Galati, ambele foarte aproape de faleza, o alta escapada atunci cand chiuleam.

Era ”CEVA” sa poti folosi un motor..

Asa cum ne aducem aminte de misiunile dificile din Vice City, asa imi aduc aminte si de sistemul pe care il aveam atunci. Era un Intel4 Nortwood de 2,4Ghz si mandria mea de FX5200 Nvidia, Pixel Shader3.0, 256MB DDR4(!!!). Pacat ca nu aveam fps counter insa imi aduc aminte ca mergea super bine. Ce era ”wow” la sistemul respectiv ? Acel P4 facea parte din seria care introducea hyperthreading. Apoi PixerShader 3.0 era emblema placilor grafice din noua generatie. Era o perioada dominata de RivaTNT si GF2. FX5200 era ceva exotic, acel entry level intr-o serie unde cred ca rivalul Radeon 9200PRO era mai bun.

GROVE ST. FOOL !

In San Andreal ne-am bucurat de libertate pentru prima data in aceasta serie. Era bataie mare pentru a acapara teritorii, pentru a le mentine si a scoate bani din ele. Si acum tin minte emisiunile de la radio, acele talk-showuri care te faceau sa tragi pe dreapta, sa stai in masina si sa asculti ”ca prostu” dialogurile pline de caterinca. Pentru mine San Andreas a insemnat si un salt URIAS in materie de placi grafice. In 2004 a fost lansat jocul, in 2003 se lansase un monstru de la Nvidia: FX5950 Ultra. Tin minte si acum modelul si pretul : undeva la 500 de euro, in conditiile in care un sistem mai mult decat decent, il cumparai cu 250/300 de Euro, cu monitor si toate perifericele incluse. Am sarit de la 256MB la 512 si pot spune ca eram King of The Hill.

In prezent, joc GTAV din nostalgie pentru vremurile trecute. Nimic insa nu mai e cum era. Si nu spun ca ar fi ceva in neregula cu jocul, arata superb in 4k all Ultra cu 2x2080Ti si 64GB DDR, impins de 16nuclee/32threads. Insa, comparand sistemele, iti dai seama ce s-a intamplat cu adevarat si de ce nimic nu mai e ce a fost : am imbatranit !

One thought on “Nostalgii : Vice City & San Andreas

  1. Eu nu am jucat vreun joc de genul prezentat. Am avut in schimb o perioada când nu stiu din ce motive m-am înscris la un concurs de Backgammon online multiplayer si am castigat multe puncte dar am abandonat din lipsa de timp. Imi place cum prezinți jocurile.O zi frumoasa!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.