Managementul cablurilor || Fail !

Cabluri si iar cabluri. In afara de un aspect mai placut, managementul ordonat al cablurilor dintr-o carcasa de computer inseamna si un air-flow mai bun, respectiv temperaturi mai scazute. Asta era unul din ”miturile” de alta data, dar care am observat ca se transmite la noua generatie de pc-builders.

Am incercat si eu zilele trecute sa le pun in ordine, dintr-un motiv estetic. Am reusit doar sa raman cu o mana de suruburi, dupa ce teoretic, am pus tot asa cum era. Cum ramane cu acel air-flow si temperaturile teoretic mai mici? Cred ca asta era valabil cand existau acele carcase inchise, etanse, cu un singur ventilator in spate.

Atunci cand ai doua sau chiar 3 ventilatoare doar pe front panel, 3 sus, 3 sub si alte doua sau 2 in spate, ca sa nu mai vorbim de cel de pe CPU, fie ca e unul independent pe aer sau mai bine,apa, cum sa te mai gandesti ca niste cabluri stau in calea air-flow’lui? Sa nu mai spun ca poti lasa lejer carcasa deschisa. Important e ca aerul cald sa nu stagneze. Greu de crezut ca se mai intampla azi asa ceva. Nici in cazul in care ai o conexiune Sli.. ah, am uitat ca si placa grafica are cel putin doua ventilatoare.. Despre ce mai vorbim..

Cable management e pur estetic astazi. Te zgarie pe retina un cablu si intre doua ceasuri incerci sa il bagi pe undeva. Apoi descoperi ca acelasi cablu e prea scurt si nu ajunge sa o ia pe unde trebuie si dupa n incercari…te saturi si vrei sa montezi tot cum era si speri sa nu cumva sa fi busit ceva. Si ramai cu mana aia de suruburi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.