Recomandari Surse PC

Si aici ar fi o lunga discutie insa voi incerca sa ma limitez la eficienta in functie de niste sisteme tipice existente. Azi mai mult ca niciodata, sursa devine o componenta vitala pentru un sistem stabil, mai ales cand se vorbeste atat de mult despre overclocking, procesoare cu multe cor-uri si chiar configuratii Sli.

Ecuatia e simpla : cu cat componentele sunt mai puternice, cu atat veti avea nevoie de o sursa mai stabila si capabila. Iar oferta e vasta. As mentiona aici sa mergeti pe producatori de traditie din motive lesne de inteles : durabilitate, voltaj real, garantie extinsa, sisteme de siguranta in caz de socuri electrice. As mentiona Corsair, Thermaltake, Silverstone, NZXT si mai nou EVGA care s-a lansat puternic si in bransa asta, avand in spate calitatea deja dovedita in constructia de placi de baza si GPU’s. Avand in vedere cele de mai sus, as imparti piata in 3 : low consumption – medium si HIGH. Low pana in 500W (la un consum calculat pana in maxim 450). Medium – tot ce se duce pana in 750W. High – pana in 1000-1200W.

In marja de 500W, recomand (iata) un EVGA 500 B1.

Bine aerisita, ventilator, 80 de puncte din 100 la eficienta voltajului si 3 ani garantie. Cabluri SATA si cablu de 24 de pini pentru placa grafica + cel de 8 pini pentru procesor. Asta e sursa standard pentru un sistem obisnuit. O sursa care iti garanteaza ca 3 ani cel putin, stai fara grija.

Consum Mediu – pana in 750W : Corsair RM750x

De aici lucrurile incep sa fie serioase. Primul semn e garantia : 10 ani. Modulara in totalitate si un ventilator care porneste DOAR cand termostatul ii spune ca ar fi cazul. Eficienta 80/100.

Consum Ridicat – pana in 1000W : Corsair RM 1000i

Asta e bestia pe care o folosesc si eu si o recomand celor care detin sisteme puternice. Includ aici variante de Sli si celor care se avanta in overclock. Absolut nici o problema pana acum, dupa 2 ani de utilizare. Tranzistori japonezi care pot functiona si la 105 grade celsius. 10 ani garantie si o groaza de cabluri.

Peste 1000+W : Are you cooking meth ?? Thermaltake Toughpower PF1 ARGB 1200W

Inca ma intreb ce componente trebuie sa folosesti sa ai nevoie de asa ceva ? Doua TitanV, 3990X, toate pe OCC si cine mai stie ce bazaconii. Insa, variante sunt daca are balta peste.

2 thoughts on “Recomandari Surse PC

  1. Pingback: Ce procesor sa cumpar | Recomandari procesoare 2020 | Extreme Gaming&Hardware

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.