King is dead (i9 7960X) – Long live the King (R9 3950X)

Mort si nu prea. Insa am sismtit nevoia de a recunoaste o infrangere pentru ca asa e frumos. Prin August 2019 urcam un benchamrk pe YouTube in care imi exprimam rezervele in legatura cu 3950X. Ieri insa, i-am dat lui Cezar ce e al lui de fapt.

Insa lucrurile nu sunt atat de simple cum par prin simpla citire a titlului. Daca in comapratie directa in benchamrk-uri construite sa testeze procesorul, R9 3950X e clar peste i9 7960X, asa cum arata 3DMark, in GAMING, sistemul construit in jurul lui R9 3950 e in urma in toate testele. Si vorbim de un sistem cu o conexiune NV-Link (ca si al meu) si in mod sigur cel putin 32GB DDR4. E sistemul Premium 2020 al celor de la 3DMark. Asa ca, pana la noi ordine, i9 7960X mai are ceva de spus, macar in gaming.

A nu se intelege gresit, i9 7960X reprezinta in continuare un overkill pentru orice utilizator obisnuit pentru care Adobe Premiere reprezinta cel mai ”heavy-task” pe care il face. In acelasi timp cu encodare, live streaming si gaming Metro Exodus in 4k all ultra. Ramane in continuare un campion al multi-taskingului asa cum ramane campionul unui pret absolut oscen (good Job Intel) comparat cu cel al lui 3950X.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.