A fost sau n-a fost?

Acum mai bine de 3 saptamani am decis sa nu ma mai duc la munca din cauza unor simptome similare gripei. Fara sa am temperatura, bifam 3 din 4 simptome pentru potul cel mare : COV19. M-am trezit cu aceste simptome, ziua precedenta neavand nimic. Prima reactie : nu o da si la atii. Fie ca o fi sau nu, asa ca am decis sa ma auto-izolez inca de cand nu era la moda.

In general nu ma sperii de boala, chiar deloc. Singurul lucru care ma sperie la boala e chinul, pana sa mori. Prefer sa fie repede si sa terminam cu cacatul asta. Avand o forma de astm bronsic din copilarie, cand mi-am cam paradit plamanul stang, am ales sa fiu precaut. Rahatul asta vad ca nu te curata repede, trebuie sa te chinui pentru inca o gura de aer pana te baga astia pe ventilare, iar eu stiu prea bine cum e sa te lupti pentru fiecare minut.

Azi sunt bine si nu mai am nici un fel de simptom. Am trecut peste faza tusei seci, a durerii in piept si a senzatiei ca ai parca un ghem acolo, am trecut pana si peste durerea din plamanul stang. Practic ala a fost momentul cand mi-am cam zis : ”aha…jackpot”. Urmand niste pasi simpli, am reusit sa trec peste:

Fructe, in special portocale. In loc de apa-compot de mere. Paracetamol in mod regulat, cate doua la 4 ore in primele 24 de ore apoi scazi la una la 4 ore (daca simptomele se mai domolesc). Stat in casa (fara mofturi gen-vai da eu nu pot sa stau daca nu iau o gura de aer…ma duc sa duc gunoiul) si ori de cate ori ai senzatia aia de a rontai cate ceva, rontaie o fructa/leguma.

Acum.. nu o sa stiu probabil niciodata daca a fost sau n-a fost sau daca am scapat macar. Poate ca daca o faci a doua oara, chiar e sfarsitul sau poate ca e linistea dinaintea furtunii.. Tot ce simt acum e ca nu mai simt nimic si POATE ceva din ce am facut, a avut un efect.

5 thoughts on “A fost sau n-a fost?

  1. Exact.. masuri de bun simt in continuare si evitarea contactului mai ales pentru cei care se stiu cu probleme. Ma uit la TV so nu inteleg logica atunci cand STII in ce tara traiesti si care sunt conditiile (nici alte tari mult mai dezvoltate nu au ce face mare lucru) dar totusi alegi sa te comporti ca un plod răzgâiat dupa care te plagi ca “in ce tara traim”.

   Liked by 1 person

   1. Cred că în situația dvs. ar fi bun un test bazat pe anticorpi. Însă ca să ajungeți la el, aveți toate șansele de a vă infecta. În locul dvs. m-aș limita la prudență. Sănătate.

    Liked by 1 person

   2. Exact. Chiar si ideea de a veni careva strain acasa, fie el si medic, atat timp cat imi e bine, o vad cu scepticism. Si mai mare riscul cand ajungi prin focarele alea… cu toate masurile luate sau nu…Cred ca e si o imagine care te darama psihic. Batalia se da ACASA. Daca ai pierdut frontul asta si ai ajuns la ei… esti cu un picior dincolo…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.