Cat plateste Romania pentru materiale sanitare VS REALITATEA

Printul este de la o persoana din Indonezia care are acces la comenzile pe care diferite state le fac la ei, solicitand in special masti de protectie si echipamente PPE. Cand auziti in Romania ca pretul unei masti a sarit de 500 de ori, sa stiti ca achizitiile respective sunt facute prin firmele detinute de nevestele/amantele unor fost SRI/SIE iar MEDIA va valida povestea, detaliind ”razboiul” pe astfel de produse. Cel care a scris mesajul, e patronul companiei si nu fac din preturile practicate un secret, motiv pentru care informatia este disponibila.

In mod normal, nu as fi pus asta aici, insa m-am saturat sa tot aud cum plateste Romania de 1 milion de ori mai mult pentru ceva ce costa cativa centi. Peste 20 de ani vom afla ale cui erau firmele prin care se faceau respectivele achizitii, imbecilii de la guvernare pregatind (probabil) un act prin care vor secretiza astfel de date (pe motiv de criza…forta majora, date ce tin de bani..sume…spagi asa zis date unor state straine) ca ele sa nu ajunga la prostime.

Ca sa nu creada cineva ca e vorba de o comanda mica, preturile sunt pentru 5 milioane de masti EN 14683 si 5 milioane N95 (ca si TRIAL), pentru sistemul sanitar din UK, pentru O SAPTAMANA. Va reamintiv ca Romania se lauda cu 8 milioane de masti pentru toata populatia, plus sistem sanitar…MAI…samd…

P.S. Indonezia inca nu a blocat exportul de astfel de materiale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.