Tipul de Gaming build de evitat

Asta e un exemplu perfect de praf in ochi, un sistem care care seamana cu un diamant neslefuit, ceva ce e intre ceva si ceva si care o sa te coste o avere, fara sa fie complet.

Ce uita respectivii sa te anunte, e ca :

  • al doilea 2080Ti nu te ajuta la mare lucru in afara de ”bragging rights”, SLi-ul fiind mort in cele mai multe jocuri, atat noi cat si cele mai vechi.
  • daca sistemul se adreseaza gamingului in 4k all ultra, nu ai nevoie de doua 2080Ti. Moment in care iti dai seama ca asta e praful din ochi…
  • pentru editare video, din pacate sistemul e dotat cu doar 32GB DDR4. E un minim, clar eficient, dar tot minim e si la pretul ala…
  • spatiul de stocare e absolut jalnic pentru banii ceruti. 500 GB in SSD 970Evo si 2(!) TB W.D. 7200rpm… wtf ???
  • procesorul desi e perfect pentru gaming, chiar overkill pentru gaming fie el si in 4k, in editarea video core-count-ul e mai important si nici nu vreau sa-mi imaginez cam cum arata acesta VS R9 3950X 16 nuclee/32threads de 700$.
  • racirea cu apa, alt praf in ochi. Desi arata bine, intretinerea e mult mai greoaie si te face cumva dependent de o firma DACA nu esti dispus sa te bagi in asa ceva. In plus, asa cum am vazut demonstrat, nici macar nu e un avantaj remarcabil in materie de temperatura VS racirea pe aer.

As vrea sa am un cuvant bun despre varianta asta, insa nu am cum. Desi pare un sistem pentru gaming in 4k, acesta e supradimensionat eronat. De exemplu, de ce un al doilea RTX2080Ti si nu un monitor decent, capabil de rozolutie 4k in 100Hz ? Primesti a doua placa grafica ce va sta aiurea in 80% din situatii, insa nu primesti un amarat de monitor sau periferice.

Spatiul, e absolut jalnic. RAM-ul e absolut insuficient pentru banii aia si intreg sistemul e gandit sa-ti scoata ochii ca are 2x2080Ti. Si ce faci cu ele ? Au uitat sa iti spuna ca daca vrei un monitor decent pentru gaming in 4k, trebuie sa mai scoti undeva la un minim de 1500£. Cei 500GB in SSD970Evo e ce am eu pentru Win10 si programe, totul ca o singura partitie ”C”. Se ducea pretul in 9000 daca ii mai punea un 970Evo de 2TB in loc de jalnicul ala de 7200rpm WD…

Oare chiar au clienti la asa ceva ??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.