MSI MPG Z490 Carbon

Cam asa trebuie sa arate o placa de baza de top pentru ”noua” generatie 10 -Comet Lake- de la Intel, in special pentru acest 10900K, un procesor ce consuma 125 de W in idle. DACA vrei sa atingi acele viteze ametitoare de 5,3Ghz, placa de baza trebuie sa fie pregatita pentru un consum DUBLU (chiar 260W asa cum spun cei care au testat procesorul respectiv). MSI MPG Z490 Carbon are un sistem de alimentare separat pentru procesor si au colaborat cu cei de la EKWB care au lucrat la acel monobloc ce acopera atat procesorul cat si VRM-urile.

Racirea cu apa este un must aici. Faptul ca MSI anunta subtil ca au pus monoblocul respectiv la anumite teste de anduranta, punand circuitul sub presiune pentru a fi siguri ca nu exista scapari, nu poate decat sa te linisteasca avand in vedere ce se intampla in domeniu in ultimul timp.

Dotarile sunt de ultima generatie, exact ce trebuie sa aiba o placa de baza care costa 400$. Suporta pana la 128 GB DDR4 de mare viteza (4800Mhz) si undeva sub un ”scut termic” se gasesc doua conexiuni M.2. Daca nu ma cucerea ASUS acum multi ani, as fi plecat spre MSI atat la placi de baza cat si la placi grafice. Profesionisti desavarsiti si foarte atenti la ce se intampla pe piata, in special la problemele descoperite de utilizatori. Nu stiu cum e costumer service-ul la ei. Asus are un 20+… din 10.

Sursa : MSI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.