Ghid Horizon Zero Dawn – ce, cum, unde ?

De la Witcher 3 nu am mai fost atat de prins de un open world adventure asa ca m-am hotarat sa fac un …scurt ghid cu anumite lucruri intalnite pana in acest punct. Ma refer la locatii pe harta, anumite quest-uri, armuri, arme si alte cateva ponturi avand in vedere ca sunt la.. doua sau 3 misiuni de final. Incerc sa prelungesc momentul cu lungile side-questuri ce te duc spre locatii noi si recompense pe masura.

Cea mai buna armura ? Nu exista ceva mai tare ca Shield Weaver si puteti sa o vedeti in actiune in acest video. Practic, scutul de energie va protejeaza de o groaza de damage de orice tip (soc electric, foc, gheata.. forta bruta..) si se regenereaza in scurt timp la capacitate maxima daca gasiti adapost cateva secunde si nu mai primiti damage. OK, dar de unde o iau ?

Campania e destul de lunga si se intinde pe parcursul a multor misiuni principale si side missions. Ideea centrala e ca trebuie sa aduni 5 power cells pentru a alimenta cu energie o usa ce se va deschide si veti avea acces la armura. Cele 5 baterii le gasiti in aceste locatii :

  • Power Cell 01: Underground Bunker. ( PRIMUL – inceputul jocului)
  • Power Cell 02: All-Mother Temple.
  • Power Cell 03: Maker’s End.
  • Power Cell 04: The Grave Hoard.
  • Power Cell 05: GAIA Prime. (se poate si fara scara)

Aici aveti un clip care va poate ajuta sa ajungeti la toate locatiile si sa treceti chiar si de GAIA PRIME fara sa fie nevoe de acea scara ce de obicei apare mai tarziu in joc. Am folosit si eu trick-ul respectiv si pot sa confirm ca…merge πŸ™‚

Cele mai bune ARME ? Aici e discutabil. Exista o parte a hartii, Frozen Wilds unde in mod clar se gasesc cele mai dificile bestii de rapus. Am gasit shopuri care va dau acces la arme ceva mai bune insa nu asta le caracterizeaza. Armele Banuk va ofera posibilitatea sa folositi shock arrows, ice arrows si corruption arrows.. Sunt caracterizate printr-un damage ceva mai mare insa nu atat cat sa se simta cu adevarat.

Modificarile aduse armelor sunt cele mai importante si numarul de sloturi de mod pe care fiecare arma il detine. Insa cele mai bune in materie de damage over all se gasesc in Hunter’s Lodge si vor deveni disponibile dupa ce treceti de anumite antrenamente. Insuri shop-ul devine disponibil abia dupa ce reusiti sa il puneti jos pe REDMAW .

In aceasta zona a hartii am reusit sa mor de cateva ori chiar si cu Shield Weaver, LVL 37 si tot felul de upgrade-uri. Cand ajungi aici, trebuie sa fii pregatit pentru ca sunt side missions care iti cer un level recomandat de :

50.. da. Poti ataca misiunea respectiva si daca esti la…45 sa spunem, insa trebuie sa fii foarte dezvoltat pe partea de arme si armura, eventual capcane. Agresivitatea bestiilor din aceasta zona este foarte ridicata si e cu atat mai dificil cand nu ai nici unde te ascunde, nici cu ce sa-i lovesti SA SIMTA. In plus, in aceasta zona, acel overwrite nu merge πŸ™‚ Si pentru ca tot am vorbit de overwrite…

Exista 5 locatii prin care daca veti trece, veti putea controla mai toate masinile din Zero Dawn :

  • PHI – Tallnecks, Watchers, Stiders, Broadheads, Chargers
  • SIGMA – Sawtooths, Scrappers, Grazers, Lancehorns
  • RHO – Tramplers, Shell-Walkers, Snapmaws, Longlegs, Ravagers
  • XI – Glinthawks, Freeze Bellowacks, Stalkers, Behemoths, Fire Bellowbacks
  • ZETA – Stormbirds, Thunderjaws, Rockbreakers

Pana acum am reusit sa fac Sigma si Rho si ma voi axa pe descoperirea locatiilor ramase. Ideea e ca atunci cand ai de-a face cu un grup foarte agresiv, poti face overwrite la unul dintre ei, te poti ascunde undeva si.. poti savura macelul fiarelor. Stiu.. se gasesc hartile pe net cu locatiile… insa unde mai e farmecul ? πŸ˜€

GOLD FAST TRAVEL PACK !! Cu asta inchei pentru ca un MUST ! In Meridian exista un trader care are asa ceva, insa o sa vi-l dea dupa ce ii aduceti cateva itemuri. Cred ca cel mai greu a fost sa gasesc FOX SKIN, insa dupa 50 de vulpi…. am reusit :)). Abilitatea de a calatori dintr-o zona a hartii in alta fara restrictii va va scapa de o groaza de batai de cap… so go for it…

Well.. va las, saga continua πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.