O prezentare ‘a la Manastire’

i9 7960X, RampageVI.Extreme, 2xRTX2080TiAsus, 2xSamsung970EvoM.2, 64GBDDR4, Asus Rog Swift PG27UQ 4k @ 144Hz, Corsair RM100 Platinium.

Sa facem o introducere asa cum facea Silviu Manastire in zilele lui bune :

Acest individ, pe numele sau real Florin Porumb, nu s-a putut abtine si s-a nascut chiar in aceeasi zi cu nea’ Nicu, in fatidica zi de 26 Ianuarie, adevarat, la 69 de ani diferenta…ce numar magic.

Fiind un neadaptat inca de mic, acesta avea sa renunte la studii inca din anul 2 de liceu, citandul insa pe Mark Twain : ”nu lasa scoala sa stea in calea educatiei tale”. Simtind ca locul lui nu e in sistemul ”democratic” romanesc, a plecat din Galati la Iasi pentru o scurta perioada, dupa care a trait la mama naibii in Napoli pentru 4 ani. Tot ce se stie despre aceasta perioada e ca a citit de l-a luat dracii, pasionat fiind de istorie, psihologie, geografie, anatomie si limbi straine. A invatat ca boul italiana, cand de fapt, napolitanii nici nu vroiau sa auda de o asemenea limba. Putine se stiu despre ce a facut acolo cu adevarat. Il regasim in Valencia, unde iar, in mod suspect petrece alti fix 4 ani. Iarasi, nu se stie exact ce a facut, doar ca apare intr-un dosare de trafic de droguri de mare risc in Romania alaturi de alti 4 suspecti. Dosarul se pierde, e ingropat cu tot cu cele 120 de pastile de Extazy gasite in casa respectivului. Personajul reapare in Londra, unde se afla de aproape 5 ani. Suspect. De ce 5 si nu 4 ? Isi redescopera o pasiune pentru PC.Gaming si Xtreme PC Builds si isi deschide chiar si un canal de Youtube unde posteaza tot felul de rahaturi din domeniu si nu numai.

Oricare ar fi trecutul acestui individ, conform paginii sale de FB coroborat cu ce stim pe surse, el este in prezent student la Universitatea Roehampton din Londra unde studiaza (iata) Computing & IT, anul 2. Nu numai ca acest individ a scapat de sistemului nostru de invatamant celebru in toata lumea, acesta se adauga lungului sir de personaje care au fentat statul de drept si incearca sa pozeze intr-un personaj nevinovat, moral si cult. A avut insa bunul simt de a nu se declara niciodata nevinovat. Militand pentru executarea pedepselor pana la capat si fiind un avid anti-PSD-ist asa cum se poate observa si din postarile sale. Pe proprie raspundere declara ca NICIODATA nu a intalnit nevinovati, fie ca veneau din medii normale sau cele frecventate in Napoli sau Valencia. Ateu convins prin cele traite si auto-educare, adera la ideea lui Freud cum ca ”religia e prima pshihoza in masa a omenirii”. Nici Istoria Religiilor scrisa de marele Eliade nu l-a putut atrage spre un crez. Recunoaste insa ca a avut momente in viata cand a simtit ca ceva lipsea si pentru cativa ani, a crezut ca e vorba de Dumnezeu, timp in care a citit pe tema asta, iar, de l-a luat dracii. La finalul maratonului, era mai depresiv ca la inceput. Si-a dat seama ca aici si ACUM e totul, ca pe Pamant e Raiul sau Iadul. Nu exista nimic ”dincolo”, nu exista dincolo.

Ca si incheiere, scriind despre sine la persoana a 2-a sau a 3-a, se intreaba (nu prima data) daca nu cumva are chiar probleme la mansarda. In mod clar Dr.Faust ( o carte care i-a eludat ceva timp ) de Thomas Mann nu prea ajuta, insa tot el si-a adus aminte (spune) de o vorba care l-a marcat, venita de la cineva care la 39 de ani avea 19 ani executati. Ai spune ca e greu sa te marcheze o replica de la un asemenea personaj dupa ce l-ai citit pe Tolstoi, Dostoievski, Kafka, Nietzsche, Dumas (tatal), Balzac, Camus si multi altii. Vorba era asta :

Bai…. degeaba stiti sa cititi…DACA NU CITITI !

by Gandac

Pasiuni :

Fara o ordine anume : citit, PC gaming, seriale, filme, muzica (exclus manele). Ca o scurta nota de subsol, nu exista nimic mai Dumnezeiesc decat sa o auzi live pe Lara Fabian cantand Je T’aime.

Parior ocazional, urmaresc campionatele de fotbal din tarile care conteaza in domeniu, aprig devorator de NBA. Cunosc tenisul mare insa sunt groaznic cu orarul turneelor mari. Am incetat sa mai urmaresc F1 dupa Schumi. Iubesc echipa de Handbal Feminin a Romaniei si facusem o pasiune pentru Steluta Luca. Cristina Neagu – Legenda – Nu exista handballista mai mare in LUME. Ea e Messi in handball-ul mondial.

Fara sa fiu coerent in ordinea celor enumerate, adaug poker-ul la categoria pasiuni. Nu m-au atras nicidata jocurile de noroc cu zarul sau ”pacanelele”, disciplina sahului fiind mult mai interesanta inca de la 11 ani (pe vremea aia-si mai tarziu de altfel-imi imaginam numai armate pe tabla aia de sah). Pentru ca tot vorbeam de sah, ii ”stiu” pe marii artisti ai acestui sport al mintii, Bobby Fisher, Kasparov, Vishy Anand, Capablanca,Karpov si altii (am si citit cateva carti despre unii dintre ei si ceva mai multe despre sah) INSA nu exista EGAL pentru Magnus Carlsen, acest Mozart al sahului. Este monumental episodul cand Carlsen joaca sah cu 10 persoane simultan FARA sa se uite la suprafetele de joc si ii bate. Toate mutarile, pentru fiecare in parte, facute IN MINTE.

Din lumea filmului.. imi plac monstrii astia batrani, poate si pentru ca au facut filme care au avut legatura cu un anumit aspect al vietii. Al Pacino, De Niro, Joe Pesci si altii… In acelasi timp nu-mi vine sa cred cum unii dintre ei se amesteca in productii de toata jena.

Imi place sa gatesc (ocazional) si sunt un mare amator de bere/wiskey/vin. Am incercat multe droguri la viata mea, pentru sfaturi/recomandari, intrebati cu incredere. Mai fumez…ocazional. Nu ca n-as vrea mai mult, insa iarba in Londra e de tot cacatul.

Vorbesc despre politica si istorie, toate in contextul lucrurilor pe care le traim azi, pentru ca nu pot sa ma abtin. Motiv pentru care exista si acest loc. Nu mi-a placut niciodata sa conduc masini. Am si o ”teorie” proprie pentru masini : ”daca nu ajungi sa ai macar un Rolls si sofer, nu se numeste ca ai masina”. Prin prisma acestor lucruri, am cunoscut 2 oameni in viata (pana acum) care aveau masina, le pot spune si numele : Don Pedro di Francia si Don Cano Antonio Alvarez. Un napolitan si un spaniol …ce coincidenta cu ce spunea Manastire..

Scriu pentru mine, nu scriu pentru nimeni si STIU ca sunt incurcat in idei. Scopul acestui loc e sa am unde ma exprima atunci cand imi vine si cum imi vine. Da, am momente cand ma uit la postari vechi si nu-mi vine sa cred ca eu le-am scris… Ce prost eram..